Home » , , » Yetişkinden kök hücre klonlandı.

Yetişkinden kök hücre klonlandı.

Yetişkinden kök hücre klonlandı.

NTVMSNBC;  19. 04. 2014

Körlükten, Alzheimer'a; kalp hastalığından, diyabete kadar birçok hastalığın tedavi  kapısı aralandı. Araştırmacılar, ilk kez yetişkin bir insandan kök hücre klonlamayı başardı.

Bilim dünyası, birçok hastalığın tedavisinin önünü açabilecek bir gelişmeyi konuşuyor. Yetişkin bir insandan ilk kez kök hücre klonlandı.

Başarı Güney Koreli araştırmacılara ait. Geçen yıl, bebeklerden alınan hücreler klonlanmış ve kök hücre üretilmişti. Şimdi yetişkinlerde de aynı başarı sağlandı.

35 ve 75 yaşlarındaki iki erkekten alınana deri hücreleri insan yumurtalarıyla birleştirildi. Yumurta hücreleri, kendi DNA'ları çıkarılıp yerine insan DNA'ları konularak yeniden programlandı. İşlem sonunda, donörlerin DNA'larını taşıyan ve sonsuz kez bölünebilen kök hücreler elde edildi.

Embriyonik kök hücre olarak da adlandırılan bu hücreler, sinirden kalbe, karaciğerden pankreasa her tür insan hücresine dönüştürülme potansiyeline sahip. Bu hücrelerin, hasta hücrelerle değiştirilerek körlükten Alzheimer'a pek çok hastalığın tedavisinde umut olabileceği belirtiliyor.


Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Copyright © 2011. ATLAS . All Rights Reserved
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Template Modify by Creating Website. Inpire by Darkmatter Rockettheme Proudly powered by Blogger