Home » , , , » Tarihe geçen ilginç ölüm hikayeleri

Tarihe geçen ilginç ölüm hikayeleri

Tarihe geçen ilginç ölüm hikayeleri;


* 1600’lerin İspanya Kralı III. Philip ateşin karşısında çok uzun süre oturması sonucunda vücut ısısı çok yükseldiği için öldü. Peki Kral çok ısındığı halde neden ateşin önünden çekilmedi? Çünkü bunu düşünmek onun görevi değildi. Kralın sandalyesini ateşten uzaklaştırmakla görevli sarayın ateşçisi ise o gün izinliydi.

* 1857 yılında Geealeka Xhosa kabilesinden Güney Afrikalı bir kız bir rüya gördü. Rüyasına göre halkı bütün dünyevi mallarını yok ettiğinde ruhlar onların ülkelerini çalan beyaz adama karşı zafer elde etmelerini sağlıyordu. Kabile kıza uyup sahip olduğu herşeyi yok etti ve 25 bin kişi açlıktan öldü.

* Marco ve Roberto adlı iki kardeş hiç geçinemiyorlardı. Roberto’nun sık sık kendisiyle dalga geçmesine dayanamayan Marco, kardeşini sıktığı kurşunla öldürdü. Ama onun ölümünden 5 dakika sonra kendisi de can verdi. Çünkü Marco ile Roberto aynı dolaşım sistemini paylaşan yapışık ikizlerdi. Roberto ölünce Marco’nun da kan dolaşımı durmuştu.

* Astronomi biliminde çığır açan Danimarkalı bilim adamı Tycho Brahe ‘vaktinde tuvalate gidemediği için’ öldü. Zira 16. yüzyılda yemek bitmeden ziyafet sofrasından ayrılmak hakaret olarak kabul edilirdi. Brahe de çok içmesiyle bilinen bir adamdı ama o gece şölene gelmeden önce tuvalete gitmeyi unutmuştu. Yemekte içkiyi fazla kaçıran Brahe, 11 gün acı çektikten sonra öldü.

* Bir Fransız 1998 yılında intihara karar verdi. Bunun için deniz kıyısındaki bir yamaca tırmandı Yamaçtaki kayaya ipi bağladı, diğer ucunu boynuna geçirdi. Ardından garanti olsun diye bir şişe zehir içti ve kendini ateşe verdi. Sonrada uçurumdan aşağıya atladı. Tam atlarken elindeki silah ile başına ateş etti. Kaderin garip cilvesi; silahtan çıkan kurşun sekti, boynundaki ipi kopardı. Uçurumdan düştüğü nehir vücudundaki yangını söndürdü. Su çok soğuk olduğu için vücudu şoka girdi ve zehiri kustu. Sudan bir balıkçı çıkardı, hastaneye kaldırıldı. Adam hipotermiden yani vücut ısısının çok fazla düşmesi sonucu öldü.

* 24 yaşındaki oyuncu Peg Entwistle asla bir yıldız olamayacağı fikrine kapılıp dağın tepesindeki “Hollywood” yazısının “H”sinden atlayarak intihar etti. Ölümünden sonra ona gelen postayı ev arkadaşı açtı. Posta Entwistle’la rol teklif eden bir yapımcıydı. Önerilen rol de intihar eden bir kızın canlandırılmasıydı.

* Ünlü oyun yazarı Tennessee Williams'in ölümü de enteresan olaylar arasındadır. 71 yaşındaki yazar, burun spreyini sıkmak için başını arkaya yatırdığında, ağzına düşürdüğü spreyin kapağı boğazına takılınca, boğularak öldü.

* 1982 yılında New Orleanslı bir golfçü, 13. delikte kötü oynadığı için sopasını nefretle fırlattı. Sopa golf arabasına çarpıp, ikiye bölündü. Arabanın mili fırlayıp golfçünün ensesine çarptı ve boyun toplardamarlarını parçaladı.

* 1929 yılında İngiltere'de itfaiyeciler becerilerini sergilemek için bir gösteri düzenlediler; dokuz çocuk yanan bir evden kurtarılacak sözde kurbanlar olacaktı. İtfaiyecilerden biri kullanmayı planladıkları sis bombalarını unutup, evi gerçekten ateşe verdi. Çocukların hepsi yangında ölürken, onları manken sanan kalabalık çılgınca alkışlıyordu.

* 1901 yılında Maud Willard, bir fıçı içinde kendini Niagara Şelalesinden aşağıya attı. Maud, bu atlayışta ölmedi. Onu öldüren zorla fıçıya soktuğu köpeğiydi. Köpek, burnunu fıçının tek hava deliğine dayayıp, sahibine yer vermeyince, Maud da havasızlıktan öldü.



Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Copyright © 2011. ATLAS . All Rights Reserved
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Template Modify by Creating Website. Inpire by Darkmatter Rockettheme Proudly powered by Blogger