Home » , , , , » BİLİMDE MÜTHİŞ BULUŞ

BİLİMDE MÜTHİŞ BULUŞ

BİLİMDE MÜTHİŞ BULUŞ

  

Bilim insanları insan derisini sperm ve yumurtaya çevirdi

Ntv, 26. 12. 2014

İnsan derisini sperm ve yumurtaya çevirmeyi başaran İngiliz araştırmacılar, bu yöntemle kısırlık sorununun ortadan kaldırılabileceğini iddia ediyor.

İngiltere’de araştırmacılar, insan derisinin hücrelerini sperm ve yumurtaya çevirmeyi başardı. Testlerin  olumlu sonuç vermesi durumunda bu yöntem, kısırlık sorunu yaşayan çiftler için umut olabilir.

İngiltere'de Cambridge Üniversitesi’nde yapılan çalışma, çocuk sahibi olamayanlar için umut olabilir. Üniversitede görevli araştırmacılar, insan derisi hücrelerini sperm ve yumurtaya çevirdi. 

Ancak oluşumlarının başında olan suni sperm ve yumurtaların olgunlaşması gerekiyor. Araştırmalarına devam eden bilim insanları bu çalışmayı ilk etapta farelerde deneyecek. 

Laboratuvarda üretilen sperm ve yumurta hücreleri, deney farelerinin rahmine ve testislerine enjekte edilecek ve gelişimleri izlenecek. Başarı sağlanırsa insanlarda uygulanması gündeme gelecek.

Bu, kısırlık sorunu olan herkesin kendi genetiğinden bir çocuğa sahip olmasına olanak tanıyacak.

Çalışma daha şimdiden etik tartışmaları da tetiklemiş durumda. Bazı araştırmacılar, bu yönetmenin doğanın işleyişine aykırı olduğunu savunuyor. Ancak birçok araştırmacı, çalışmanın sürdürülmesi gerektiğine vurgu yapıyor.





Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Copyright © 2011. ATLAS . All Rights Reserved
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Template Modify by Creating Website. Inpire by Darkmatter Rockettheme Proudly powered by Blogger