Home » » ZAMAN YOK OLABİLİR Mİ?

ZAMAN YOK OLABİLİR Mİ?

ZAMAN YOK OLABİLİR Mİ?

Uzay-zaman  sürekliliği diye bir şey hiç duydunuz mu? Ya denklemdeki zaman kısmı yok olursa? Yeni kanıtlar gösteriyor ki; bir gün tamamıyla yok olacak. Bu sıra dışı teori bilim adamlarının yıllardır akıllarının durduğu, evrensel gizemi açıklayabilir.

Bilim adamları daha önce uzaklarda patlayan yıldızların yaydıkları ışığı ölçerek, evrenin hızlanarak genişlediğini göstermişlerdi. Ayrıca bilim adamları bu süpernovaların evrenin yaşlandıkça daha hızlı yayıldığını varsaymışlardı. Fizikçiler ayrıca galaksi boyunca anti-yerçekimsel bir kuvvetin uygulandığını ve bu tanımlanamayan kuvvetin “karanlık enerji” olarak adlandırdıkları bir kuvvet olduğunu varsaydılar.

Bask Ülkesi Üniversitesi Bilbao ve  Salamanca Üniversitesi'nden profesör Jose Senovilla, Marc Mars ve Raul Vera tarafından, bu fikirle zamanın kendi kendine milyarlarca yıl içinde duracağı ve her şeyin dönmesinin duracağı ileri sürüldü. Bununla beraber, kimse gerçekten karanlık enerjinin gerçekten ne olduğunu veya nereden geldiğini bilmiyor. Profesör Senovilla ve meslektaşları inanılmaz görünen bu fikri öne sürdü. Öne sürdükleri ise,  orada karanlık enerji benzerinin olmadığı ve her şeyin geçmişine bakacakları.

Senovilla evrenin genişlemesinin hızlandığını düşünerek hepimizin yanıldığını, gerçekte ise zamanın kendi kendine yavaşladığını öne sürüyor. Günlük seviyede değişimin anlaşılamadığını belirtiyor. Değişimin insan gözüyle son derece yavaş olduğu ve kozmik açıdan eski milyarlarca yıl ötesinden gelen ışığını ölçerek değişimin kolaylıkla gözlenebileceği söyleniyor.

Takımın öne sürdüğü  karanlık enerjinin kurgu olmadığını belirten teori, Physical Review D dergisinde basıldı. Senovilla, "Evren genişlediğini bir illüzyon olarak varsaymıyoruz. Sadece genişleme hızının muhtemelen arttığını söyleyebiliriz" dedi.

Bununla beraber, bu ölçümlerin doğruluğu evren boyunca zamana bağlı olarak değişebilir. Bu yeni teoriye göre eğer zaman yavaşlıyorsa, tek zaman boyutu da zamanla yavaşlayarak yeni bir uzay boyutuna geçer. Bu nedenle uzak mesafelerdeki yıldızlar bizim istediğimiz persfektifte hızlanıyormuş gibi gözükür.

Senovilla New Scientist dergisine verdiği demeçte şöyle dedi; “Her şey durduğu zaman sanki bir anlık fotoğraf çekilmiş gibi olacak ve o zaman dünya çoktan yok olmuş olacak.”

Cambridge Üniversitesi'nden Kozmolojist Gary Gibbons bu iddiaların boş olmadığını, Büyük Patlama’yla zamanın bir anda oluştuğu ve tersi bir etkiyle bir anda da yok olabileceğini belirtti.


Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Copyright © 2011. ATLAS . All Rights Reserved
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Template Modify by Creating Website. Inpire by Darkmatter Rockettheme Proudly powered by Blogger