Home » » Yalnız değildik!

Yalnız değildik!

Yalnız değildik!

Bilim insanları modern insanla büyük ortak özellikler taşıyan iki yeni tür keşfetti.

Ntvmsnbc  09 Ağustos. 2012 Perşembe


Bilim insanları Kenya’da bulunan kafataslarında yaptıkları inceleme sonucunda modern insanla büyük ortak özellikler taşıyan iki yeni tür keşfetti.

Bu türlerin iki milyon yıl kadar öncesinde direkt atalarımızla birlikte yaşadığını varsayan bilim insanları 2007-2009 arasında Kenya’daki Turkana Gölü yakınlarında yürütülen kazı alanında elde edilen bu fosillerin insanın geçmişi konusuna ışık tutacağı üzerinde hemfikir.

40 yıl önce bulunan benzer bir fosil ile karşılaştırıldığında, geniş kafataslı ve düz suratlı insanların varlığının teyit edildiğini söyleyen uzmanlar fosillerin bilinen Homo erectus ve Homo habilis fosillerinden bariz farklılıklar gösterdiğini ifade etti.

Koobi Fora Araştırma Projesi kapsamında bulunan iki fosilin 1.78 ila 1.95 milyon yıl öncesine tarihlendikleri açıklandı.

Araştırmayı yürüten Profesör Meave Leakey “40 yıl önce bulunan fosilin sağlamasını yapabilmek adına uzun yıllardır benzer fosiller aramaktaydık, son olarak bulduğumuz iki fosille en azında bazı cevaplara ulaşabildik” dedi.

Bulunan yeni fosillerin son derece güçlü çene yapılarıyla dikkat çektiğini belirkten Profesör Leakey, her iki türün de evrimsel nedenlerle soyunun tükendiğini düşündiklerini sözlerine ekledi.

Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Copyright © 2011. ATLAS . All Rights Reserved
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Template Modify by Creating Website. Inpire by Darkmatter Rockettheme Proudly powered by Blogger