Home » , , , , » “ TANRI “ diye bir kavram neden VAR OLAMAZ?

“ TANRI “ diye bir kavram neden VAR OLAMAZ?




“ TANRI “ diye bir kavram neden VAR OLAMAZ?

Resimde Big Bang, yani Büyük Patlama görülmektedir. Evren Big Bang ile oluşmuştur! Resime bakalım. Orada TIME görülmekte. Yani ZAMAN. Resimde de gördüğünüz gibi bir saat var. Saat in ortasındaki noktada, yani Büyük Patlamanın olduğu anda zaman oluşmuştur. Sol taraf gördüğünüz gibi karanlıktır ve orada zaman 00 dır, yani yoktur. TIME çizgisinin sağ tarafında gördüğünüz gibi zaman 01 olmuştur.

Ne olursa olsun, ister enerji, ister ışık, isterse zaman ve mekandan münezzeh bir kavram (Tanrı), ama ne olursa olsun, bir şeyin var olabilmesi için ZAMANın olması gerekir. Resime tekrar bakalım. O saat sayacının ortasındaki noktaya. Onun sol tarafı, 00 olan yer, yani karanlık olan yer, evet orada zaman yok, çünkü daha oluşmadı. Zamanın olmaması demek hiçbir şeyin olmaması demektir. Zamanın olmadığı yerde bizim kavrayabileceğimiz veya kavrayamayacağımız hiçbir şey var olamaz.

Bundan dolayıdır ki, Evreni Tanrı kavramında bir varlığın yaratması mümkün değil. Çünkü yaratabilmesi için önce var olması gerekir ki, zaman olmadığından dolayı, yoktur!

Peki, Big Bang den sonra bir Tanrı kavramı oluşmuş olabilir mi? Bu da mantığa aykırı. Çünkü bir Tanrı olabilmek için her şeyden sorumlu olmak gerekir ki, eğer Big Bang’den sonra oluşmuşsa, o zaman Big Bang’den sorumlu olmamış olacaktır. Bu durum da Tanrı kavramının özelliklerine aykırı bir durumdur ki, bu da olamaz. Yani Tanrı anlamında bir varlığın oluşmuş bir şeyden sonra olması bir paradokstur. Böyle şey olmaz.

Tanrı ancak ve ancak şöyle var olabilir. Büyük Patlama yani Big Bang’in kendisi Tanrı olabilir. Kendi kendine birden bire patlayarak ortaya çıkmıştır. Ve Big Bang ile yani büyük patlamayla TIME yani ZAMAN dahil HER ŞEY KENDİ KENDİNE OLUŞMUŞTUR!

Eğer TANRI anlamında bir kavram arıyorsak, o da BİG BANG ‘in ta kendisidir.

Ve burada da büyük bir sorun ortaya çıkmakta.

Sorun şu;

BİG BANG bir Tanrı ise eğer, ki Tanrı kavramına Big Bang’den başka hiçbir tanım uymamaktadır, Tanrı’nın patlamayla işi bitmiştir. Patlamıştır ve her şey ondan sonra evrimsel sonuçlar neticesinde evren şu anki duruma gelmiştir. Yani bir kere patlamayla oluşarak işini tamamlamıştır.

Bu sonuçtan da TEİZİM diye bir kavramın olması mümkün görünmüyor. Big Bang patlamış ve bitmiştir. Onun yani Big Bang in peygamberler bulup da dinler göndermesi gülünçtür.

Belki bir DEİZM söz konusu olabilir. O da nedir. Tanrı Big Bang dir. Birden bire patlayarak ortaya çıkmıştır. Her şey oluşmuştur. Fakat Tanrı sadece patlamıştır ve işi de bitmiştir. Ondan sonra ki oluşumlarda bir fonksiyonu, bir etkisi yoktur. Her şeyin o patlamayla oluşmasından dolayı her şeyden sorumludur bu Tanrı kavramına uymaktadır. Fakat daha sonraki oluşumlara ve gelişmelere bir etkisi bir müdahalesi söz konusu değildir. Nasıl olsun ki, patlamış ve bitmiştir.

Her ne şekilde olursa olsun, ister Tanrı diye bir kavram olmasın ki o zaman mesele yok, peygamberler, kutsal kitaplar, dinler diye kavramlar zaten geçersiz oluyor, veya Big Bang in kendisi bir tanrı olsun, (Tanrı’dan bir enerji de olabilir diye söz edilmektedir, ki Big Bang bir enerji kavramına uymaktadır) peygamberler aracılığı ile dinler göndermesi saçmadır.

Tekrar belirtiyorum, Tanrı yoksa eğer ki, var görünmüyor, o zaman mesele yok, ki eğer bir Deizm söz konusu ise, yani Big Bang bir Tanrı ise, kıçınızı başınızı örtün diye kitap göndermez, herkes işine baksın!

atlas
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Copyright © 2011. ATLAS . All Rights Reserved
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Template Modify by Creating Website. Inpire by Darkmatter Rockettheme Proudly powered by Blogger