Home » , , » DURUMLAR VE SORULAR

DURUMLAR VE SORULAR

DURUMLAR VE SORULAR



DURUM - Allah şeytanı yaratır, Şeytan Allaha karşı çıkar, Allah şeytana kıyamete kadar süre verir
SORU -  Sonsuz gücü olan Allah'ın kendi yarattığı şeytanla sidik yarışına girmesi ne derece mantıklıdır?

DURUM - Şeytan bencildir Ademe secde etmez, Allah, şeytanı bencil olup ademe secde etmediği için cehenneme gönderir, Şeytanı bencil olduğu için cehenneme atan Allah kendine tapacak, sırf ona kulluk etmesi için canlılar yaratmıştır.
SORU-  Şeytanı bencil olduğu için cehenneme atan Allahın bencillik etmesi ne derece mantıklıdır?

DURUM - Allah ile şeytan sidik yarışındadır, Şeytan insanları kötü yola girdirmeye çalışır, onları saptırır, Şeytanın tüm insanları etkilemiş olduğu bir zamanda tam kazanacakken Allah nuh tufanını gerçekleştirip tüm insanları helak eder.
SORU -  Allahın tam şeytan kazanacakken bu şekilde hile yapması ona yakışır mı?

DURUM - Tanrı (tanım gereği) fiziksel değildir, Tanrı düşünebilir karar verir, iradeye sahiptir.
SORU -  Düşünme(ya da karar verme, irade) eylemi beyinde gerçekleşen bir eylemken fiziksel olmayan tanrı nasıl düşünür, karar verir, iradeye sahiptir? Bu soruya "Bunu bilemeyiz, aklımız ermez" gibi bir cevap verecek olursanız ona inanmadığımız için bizi yakmaması doğal sonuç olmaz mı(sonuçta ona aklımız yetmiyor)? Ve ya neden bizi onu anlayabilecek şekilde yaratmamıştır?

DURUM - Tüm insanları canlıları ve sistemleri tanrı yaratmıştır, DNA kopyalanmaya başlar, DNA kopyalanırken hatalar oluşur, DNA daki hataların çoğu enzimlerce düzeltilir.
SORU -  Tanrının bu tasarımdaki amacı nedir? Eğer düzeltecekse neden hata yapmasına izin verir ki? Tanrı yapboz mu oynamaktadır ki önce bozup sonra düzeltir?

DURUM - Allah evreni/dünyayı insanı sınav yapmak için yaratmıştır, Evrenin 14 milyar yılı dünyanın 3 milyardan fazla yılı insansız geçmiştir ve insan türü yok olunca evren var olmaya devam edecektir.
SORU -  İnsanı sınav yapmak için evreni/dünyayı yaratan tanrının 14 milyar yıl beklemesi ne derece mantıklıdır?

DURUM - Tanrı zamanı geçmişi geleceği bilir, Tanrı insanı sınav içine sokmuştur, Tanrı sınavın sonucunu da bilir
SORU -  Sonucu 'kesin olarak' bilinen bir sınavın anlamı nedir? Sınav sonucunu bilmemeyi gerektirirken bilinmesi ne derece mantıklıdır? Tanrı her şeyi biliyorsa sınav olmamalıdır, sınav varsa tanrı her şeyi bilmemelidir.

DURUM - Tanrı Lut kavmini eşcinsel yaratır, Eşcinsellik bir tercih değildir. Bir kişi doğuştan eşcinsel olur, kadın olmayı erkek olmayı mavi gözlü olmayı seçemeyeceği gibi eşcinsel olmayı da seçmez
SORU -  İnsanları eşcinsel olarak yaratan Tanrının daha sonra (bunu bilmesine rağmen) insanlara kızması, şaşırması, onları uyarması ve onları yok etmesi ne kadar mantıklıdır?

DURUM - Allah kendine tapması için insanları yaratır, O halde Allah egoisttir
SORU -  Ego bir tanrıya yakışır bir özellik midir? Egoist bir tanrı ne derece tapınılmayı hak eder?

DURUM - Müslüman olmayan herkes sonsuza kadar cehennemde yanacaktır, İyi olan gayrimüslimler her ne kadar iyi olursa olsunlar sonsuza kadar cehennemde yanacaktır.
SORU -  Böyle bir durumda tanrının sonsuz adalet ve merhametinden bahsedilebilir mi? Böyle bir tanrıya inanmak ne kadar doğru olur?

DURUM - İslama göre doğru olan tek din islamdır, Diğer dinler de doğru olan tek dinin kendi din olduğunu düşünür, Neredeyse her din kendi dininden olmayanın yanacağını savunur
SORU - Eğer farklı bir ülkede farklı bir dine mensup olarak doğmuş olsaydınız tekrar müslüman olur muydunuz? Yoksa müslümanlar da dahil diğer dinden insanların yanacağını mı düşünürdünüz? Eğer cevabınız "Sorgular müslüman olurdum" ise diğer dindeki insanlar da neden aynı cevabı veriyor düşündünüz mü? Yoksa hala dinin büyük oranda coğrafya ve aile etkenli olduğunu anlayamadınız mı?

DURUM - Allah ademi yaratır, Ademden de (kaburga kemiğinden) Havvayı yaratır, Ademden yaratılan Havvanın adem ile kromozomaları o halde aynıdır, Bunun sonucunda Havva da erkek olmalıdır
SORU -  Bu yaratılış mitine mi inanmak mantıklıdır yoksa henüz kromozomun, genetiğin bilinmediği bir dönemde cinsiyetlerle ilgili henüz olgun bir fikir yokken insanların nasıl yaratıldığını merak eden bir takım insanın bunu uydurmuş olması ve nesillerdir günümüze geldiğini düşünmek mi mantıklıdır?

DURUM - Allah Ademi ondan da Havvayı yaratır, Adem ve Havvanın çocukları olur, Kardeş kardeşe ilişkiye girerek nesiller devam eder
SORU - Allah başka bir çift de yaratıp insanları kardeş kardeşe ilişkiye zorlamayabilirken neden bu yolu seçmiştir? Buna inanmak mantıklı mıdır? Yoksa bu tür detayları düşünmeden insanların bu hikayeyi uydurduğu fikri mi daha doğru olacaktır?

DURUM – Kötülük.
SORU - Tanrı kötülüğü önlemek istiyor da gücü mü yetmiyor? Öyleyse o güçsüzdür. Yoksa gücü yetiyor da kötülüğü önlemek mi istemiyor? Öyleyse o iyi niyetli değildir. Hem güçlü, hem de iyi ise, bu kadar kötülük nasıl oldu da var oldu? [David Hume]


Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Copyright © 2011. ATLAS . All Rights Reserved
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Template Modify by Creating Website. Inpire by Darkmatter Rockettheme Proudly powered by Blogger