Home » , , , » Aklın var mı

Aklın var mı

"Aklın var mı?”


“ Aklın var mı, hani göstersene “ tabiri tipik bir dindar söylemidir. Bir inançsız herhangi bir inanırla tartışmaya giriştiği zaman kıt zekâ kıt bilgi sahibi her dindar kesinlikle bu söylemi kullanır.

İlginçtir ki; inançsız olan da inananın bu bilinçsizce söylemini yer ve savunmaya girişir. E var, der, inanan da, e tanrı da var, nasıl ki aklımızı göremiyoruz ama var olduğunu biliyoruz, işte o da öyle bir şey. Bu inananların her şeyde olduğu gibi ezberlemiş oldukları bir tekerlemedir aslında. İnançsız olan, aklım yok, dolayısıyla da tanrı da yok dese, inanın ki, dindar olan buna bir cevap veremeyecektir…

Gelelim asıl konuya; insanda akıl denilen şey aslında beynin ta kendisidir. Beynin gelişmiş olanına insanlar akıl demiştir o kadar basit. Adaptasyon doğaya uyum sağlayarak canlıların hayatta kalma olasılığını arttırmaya çalışarak kendini geliştirmesidir.

Örneğin bukalemun bulunduğu ortama ve duruma göre renk değiştirir, Kurbağa sinek yakalayabilip hayatta kalabilmek için dilini geliştirmiştir, Karanlık ortamda yaşayan yarasanın hayatta kalabilmek için sese daha duyarlı kulaklar geliştirmişlerdir.

İnsanlar da hayatta kalabilme şansını beyinlerini geliştirerek sağlamışlardır. Kısacası akıl insandaki doğaya uyum sağlamış beyinin ta kendisidir.

Bu soruya 'O halde maymunlar neden beyinlerini geliştirmedi' diye sorular gelebilir. Oysa her canlıda akıl vardır, her canlı düşünür. Birinin bu özelliğe göre daha çok evrim geçirmiş olması onların bu özelliğini değiştirmez.

Şempanzeler de hayatta kalmak için farklı şekilde gelişmişlerdir. Örneğin insanlardan farklı olarak tırmanma yetenekleri daha gelişmiştir.

Bu arada unutmadan insanlar maymundan gelmiyor. Maymunla ortak atadan geliyor. Hatta daha da öncesine gidecek olursak, balıktan, daha da öncesine gidersek, içinde yaşam formları bulunduran bir kozmik çorbadan meydana geliyor.

Ayrıca şöyle bir durum var ki; bir ateistin görmediği şeye inanmaması gibi bir durum da yoktur. Örneğin elektronlar da gözükmez kuarklar da. Ateist düşünce bilimsel kanıtı olmayan şeyleri reddetmektir. Tanrı da bunlardan biridir


atlas


Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Copyright © 2011. ATLAS . All Rights Reserved
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Template Modify by Creating Website. Inpire by Darkmatter Rockettheme Proudly powered by Blogger