Home » , , , » NASA MARS’TA SIVI SU BULDU

NASA MARS’TA SIVI SU BULDU

NASA MARS’TA SIVI SU BULDU



28 09. 2015

NASA, Kızıl Gezegen Mars’ta sıvı halde su bulduklarını açıkladı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, tüm dünyanın merakla beklediği açıklamayı yaptı: NASA, Mars'ta sıvı halde su bulunduğunu duyurdu.

NASA, Mars’ta sıvı halde su bulduklarını açıkladı. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, günlerdir merakla beklenen Mars ile ilgili ‘büyük bilimsel keşfini’ canlı yayında tüm dünyaya açıkladı.

NASA’nın Mars ile ilgili basın açıklamasına NASA Gezegen Bilimi Başkanı Jim Green, Mars Keşif Programının önde gelen araştırmacılarından Michael Meyer, Georgia Institute of Technology araştırmacılarından Lujendra Ojha, NASA’nın Ames Araştırma Merkezi’nden Mary Beth Wilhelm, Arizona Üniversitesi Yüksek Çözünürlüklü Bilimsel Deney Görüntüleme (HIRISE) merkezinin önde gelen araştırmacılarından Alfred McEwen katıldı.

MARS’TA DONMUŞ HALDE BULUNMUŞTU

Mars yüzeyinde suyun donmuş halde bulunduğu uzun zamandır bilinen bir gerçek. Ancak gezegende sıvı halde su olup olmadığı yıllardır sorgulanan bir konu.

2015′in ilk aylarında NASA’nın Mars yüzeyindeki aracı Curiosity, gezegenin yüzeyinde bir tür tuz molekülü olan kalsiyum perklorat bulmuştu. Bu bulgu, Mars yüzeyine yakın yeraltı su kaynakları olabileceği fikrini destekler nitelikteydi.

NASA’dan Mart ayında yapılan açıklamada ise Mars’ta bir dönem Kızıl Gezegen’in yüzeyinin beşte birini kaplayan bir okyanus olduğunu ve bu okyanusun yer yer kilometrelerce derinliğe ulaştığına dair kanıtlar bulunduğu belirtilmişti.





Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Copyright © 2011. ATLAS . All Rights Reserved
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Template Modify by Creating Website. Inpire by Darkmatter Rockettheme Proudly powered by Blogger