Home » , , , » İNSAN, BİR HİÇ BİLE DEĞİL

İNSAN, BİR HİÇ BİLE DEĞİL


İNSAN, BİR HİÇ BİLE DEĞİL….

Tanrı evreni; insanları test etmek, sınamak için mi yaratmıştır?

İnsanın dünyaya bir amaç için geldiğini ve bir sınava tabi tutulduğunu düşünmek sadece inanmak istediğine inanmaktır, başka da bir şey değil.

Evren insanlar için yaratılmamıştır, evren insanları yaratmıştır.

Tüm canlıların; insanların, hayvanların, bitkilerin ölümden sonra hiçbir şey olmadığını biliyorken, insana cennet cehennem sunmak insanlardaki ölümsüzlük isteğinden ileri gelmektedir.

Şöyle bir düşünelim;

Evrende yaklaşık 500 milyar galaksi var ve her galakside yine 500 milyardan fazla yıldız, gezegen. Peki ya nedir buradaki amaç?

Amaç falan yok, evren hiçbir amaçsız, hiçbir gayesiz kendi kendine oluşmuştur, hiçbir kimse için, hiçbir kimse tarafından yaratılmamıştır.

Geçin kendinizi, dünya üzerindeki milyarlarca insanı da geçin, milyarlarca galaksi içinde dünya bile sadece bir hiçtir, bir sahildeki kum tanesi kadar bile değerli değildir. Dünyanın var olması evren için hiçbir şeyi değiştirmeyeceği gibi, yok olması da hiçbir şeyi değiştirmez.

Resimdeki mavi soluk nokta; şu anda güneş sistemimizi terk eden ve uzayın sonsuzluğuna açılan, ilk ve tek uzay sondası Voyager 1 tarafından rekor denilecek bir uzaklıktan çekilen dünyanın bir fotoğrafı olup, dünyayı uzayın sonsuzluğu içinde tek başına, yalnız, gösteren bir fotoğraftır. Özel bir yer değil… Evren için bir toz zerresi bile değil…

Kendinizi sınav yapılıyormuş gibi yüceltmeniz sadece bencilliğe girer. O kadar abartmayın varlığınızı…

İnsan bir hiç bile değil…

atlas





Share this article :
 
Copyright © 2011. ATLAS . All Rights Reserved
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Template Modify by Creating Website. Inpire by Darkmatter Rockettheme Proudly powered by Blogger