Home » , » NASA 7 GEZEGENLİ BİR GÜNEŞ SİSTEMİ KEŞFETTİ

NASA 7 GEZEGENLİ BİR GÜNEŞ SİSTEMİ KEŞFETTİ



NASA 7 GEZEGENLİ BİR GÜNEŞ SİSTEMİ KEŞFETTİ

NTV 23.02.2017

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) dün düzenlediği basın toplantısı ile çarpıcı bir gelişmenin haberini kamuoyuyla paylaştı. NASA, gezegenimize ev sahipliği yapan Güneş Sistemi dışında yer alan ve bir yıldızın yörüngesinde bulunan 7 yeni gezegen keşfedildiğini, bu 7 gezegenden 3' ünde yaşamı destekler koşulların bulunabileceğini duyurdu. Peki NASA'nın bu keşfi ne anlama geliyor? İşte Trappist-1 ile ilgili bilmeniz gereken her şey...

Evrende yaşayan tek canlılar olup olmadığımız sorusu yıllardır bilim dünyasının cevabını aradığı soruların başında geliyor. Peki NASA'nın dün yaptığı açıklama bu soruya cevap veriyor mu? Elbette hayır ancak kuşkusuz bu keşif insanoğlunu bu sorunun cevabına bir adım daha yaklaştırıyor.

Gezegenler, NASA'nın Spitzer Uzay Teleskobu ve dünyada bulunan gözlemevleri kullanılarak tespit edildi.

Söz konusu gezegenler Dünya'ya 39 ışık yılı yani yaklaşık 380 milyar kilometre uzaklıkta. Günümüz teknolojisi ile o sisteme seyahat edip incelemede bulunmamız mümkün değil. Yani en iyi tahminle bugünün koşulları ile Trappist-1'e ulaşmak 160 yıl alabilir.

Bu gezegenlere hala isim verilmiş değil. Bu gezegenler hala harf kodları ile adlandırılıyor.

Trappist-1'in düşük kütleli ve soğuk bir yıldız olduğunu düşünülüyor.  Trappist1  gezegenlerinden üçünün yüzey sıcaklığının, yeterli atmosfer basıncı göz önüne alındığında sıvı su varlığını destekleyebileceği ve "yaşanabilir bölge" tanımına girebileceği düşünülüyor.

Ancak bu henüz kesin bir bulgu değil, bir hipotez.

NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu' nun yerini almak üzere geliştirdiği ve sahip olduğu gelişmiş kızılötesi merceklerle yıldızların binlerce geçmişteki hallerini gözlemleyebilecek olan James Webb Uzay Teleskobu' nu 2018' de kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Görünen o ki daha net cevaplara ulaşabilmek için 2018 yılını beklememiz gerekecek.










Share this article :
 
Copyright © 2011. ATLAS . All Rights Reserved
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Template Modify by Creating Website. Inpire by Darkmatter Rockettheme Proudly powered by Blogger