Home » » Flatcast’ta Ses Düğmeleri

Flatcast’ta Ses Düğmeleri


Flatcast’ta Ses Düğmeleri


Flatcast’ta ses düğmeleri önemlidir!

Yukarıdaki Resim hepinizin bildiği gibi Mixer.

Mikrofon Ses Düğmesi

1 numara ile gösterdiğimiz düğme mikrofon ses düğmesidir. O düğme resimde en solda görülmektedir gördüğünüz gibi. Siz mikrofonla bir konuşma yaparken eğer aynı anda müzik de çalıyorsa, o düğme en solda olduğu zaman müzik karşı tarafa çok az, sesiniz ise çok güzel gider. Bu düğme ile en sağlıklı anons yapmak istiyorsanız eğer, düğmeyi en soldan bir veya iki milim kadar sağa alıp öyle yayın yapmalısınız. Yani müziğe çok az bir ses vermelisiniz. O düğmeyi sağ tarafa doğru yarıdan fazla götürürseniz eğer, müzik hem çok gürültü yapacak, hem de cızırtı yapacaktır. Ne müzik anlaşılır ne de konuşmanız. Kısacası sağlıklı bir anons yapacaksanız eğer o en solda veya en soldan 1-2 milim kadar sağda olmalıdır. Kesinlikle o düğmeyi yarıdan öteye geçirmemelisiniz!

Aslında Flatcast’larda PAUSE tuşuna basıp, müziksiz anons yapmak en sağlıklısıdır.

Müzik Ses Düğmesi

2 numara ile gösterdiğimiz düğme müzik ses düğmesidir. DİKKAT, o düğme resimde gördüğünüz gibi EN ALTTA DURMALIDIR! Eğer ki o düğmeyi bir milim dahi yerinden yukarı doğru oynatırsanız, çaldığınız müzik karşı tarafa hem cızırtılı, parazitli gidecektir, hem de sesin kalitesi bozulur! Eğer dinleyicilerinize kaliteli ve net bir müzik dinletmek istiyorsanız, o düğme EN ALTTA OLMALIDIR!

Çaldığınız müzik kayıttan dolayı az sesli olabilir, o düğme ile değil, bilgisayarınızın kendi ses düğmesi ile sesi yükseltiniz!

Haa, karşı taraf az sesle nasıl dinleyecek diyorsanız, o sizin değil, dinleyenin sorunudur, kendi bilgisayarının sesini açsın! Siz o düğmeyi yerinden oynatarak ses kalitenizi bozmayınız!

atlas
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Copyright © 2011. ATLAS . All Rights Reserved
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Template Modify by Creating Website. Inpire by Darkmatter Rockettheme Proudly powered by Blogger