Home » , , , » TARİHİ KEŞİF

TARİHİ KEŞİF

"İnsanoğlunun yeni atası keşfedildi"


10. 09. 2015 

Güney Afrika'da 2 yılı aşkın bir süredir kazı çalışmaları yapan ekip, evrim çalışmaları için tarihi değere sahip bir keşfe imza attı. 'Homo naledi'  adı verilen yeni bir tür keşfettiklerini duyuran ekip, bu canlıyı "İnsanın atasının yeni türü" olarak tanıttı.

Güney Afrika'da çalışma yapan bilim insanları, oldukça önemli bir keşfe imza attı. 

Ülkenin en kalabalık kentlerinden Johannesburg'un yakınlarındaki bir mağarada kazı yapan ekip, daha önce varlığı bilinmeyen ve modern insan ile benzerlik gösteren yeni bir türe ait kalıntılara rastladı. 

2 yılı aşkın bir süredir devam eden çalışmanın bulgularını kamuoyuna açıklayan ekip, bu yeni türe 'homo naledi' ismini koyduklarını duyurdu. 

PORTAKAL BÜYÜKLÜĞÜNDE BEYİN

Yapılan incelemeler sonucunda bu türün portakal büyüklüğünde bir beyne sahip olduğu anlaşıldı. Yaklaşık 1 metre 50 santim boyundaki türün ağırlığı ise 45 kilo olarak belirlendi.

Mağaradaki kazıların ardından 15 farklı bedene ait 1500'e yakın fosilleşmiş kemik bulduklarını açıklayan  Witwatersrand Üniversitesi Profesörü Lee Berger, söz konusu kalıntıları "İnsanın atasının yeni türü" olarak tanıttı. 

2013 yılında başlanan kazılardan elde edilen fosillerin özellikle evrim çalışmaları için tarihi bir değere sahip olduğunun altı çiziliyor.




Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Copyright © 2011. ATLAS . All Rights Reserved
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Template Modify by Creating Website. Inpire by Darkmatter Rockettheme Proudly powered by Blogger