Home » , » Kutsal…

Kutsal…

Kutsal…

İnsanlar neleri kutsal kabul eder? İnandığı dini, inandığı tanrıyı, annesini, babasını, evlendiği eşini, din adamlarını, ermişleri, evliyaları, ait olduğu dinin peygamberini, devletini, okuldaki eğitmenleri, mezarları. Başka şeyler de sayabilirsiniz. Saydıklarımızın ve sayabileceklerimizin birkaçını, belki de tümünü kutsal kabul ediyorsunuz.

Peki kutsallık sizin için nedir? Ulaşılmaz, üstün, saflık, iyilik, tartışılmazlık, sorgulanması yanlış ve hatta günah olan. Kutsallık sizin için bunlar değil midir? Gerçekte bu anlamlar ya sizin zihninizde oluşur ya da başka insanlar size tarif eder. Ve onları kutsallık olarak kabul edersiniz. Yani sizin kabul ettiğiniz sadece düşüncedir.

Ve her düşünce gibi kutsallık düşüncesi de bölücü, sınırlayıcı, gerginlik yaratıcı ve yıkıcıdır. Sizin kutsal kabul ettiğiniz şeyleri kutsal kabul etmeyenler var. Onların sizin kutsal dediklerinize saldırması, sizin onlara saldırmanıza; kızgınlık, kin ve nefret duymanıza sebep olabilir. Dünyanın geçmişi bu nedenden çıkmış sayısız kavgalar, savaşlar ve acılarla doludur.

Kutsallık sadece bir sanrıdır. Kutsallık, insanların zihinlerinde yarattığı ve birçok anlamlar yüklediği hayali bir şeydir. Hayaldir, gerçek değildir. Çünkü ulaşamayacağınız hiçbir şey yoktur. Çünkü tartışamayacağınız hiçbir şey yoktur. Çünkü sorgulayamayacağınız ya da sorgulanması günah hiçbir şey yoktur. Çünkü her şey sizsiniz. Çünkü siz her şeyin kaynağı ve yaratıcısısınız.

Sizce saçmalıyor muyuz? Ya da beyninizi mi yıkamaya çalışıyoruz? Kutsallık konusuna biz ve kendiniz dâhil hiç kimsenin ve hiçbir şeyin etkisinde kalmadan bakın. O zaman gerçeği kendiniz göreceksiniz

Bizim bu yazdıklarımıza da inanmayın, etkisinde kalmayın. Çünkü inanmak sizi körleştirir, gerçeği görmenizi ve tanımanızı engeller…

Kutsal ve kutsallık diye bir şey gerçekte yoktur.











Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Copyright © 2011. ATLAS . All Rights Reserved
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Template Modify by Creating Website. Inpire by Darkmatter Rockettheme Proudly powered by Blogger