Home » , » Big Bang bir Kara Delik olabilir mi?

Big Bang bir Kara Delik olabilir mi?

Big Bang bir Kara Delik olabilir mi?


Big Bang’in yalnızca maddenin değil, zamanın da başlangıcı olduğu, üç İngiliz astrofizikçi (Hawking, Ellis ve Penrose) tarafından geliştirilen uzay-zaman teoremi ile açıklandı.


Az buçuk bu konulara ilgisi olanlar veya bi yerlerde denk gelip de okumuş olanlar bilirler ki; bilim bir kara deliğin bu tarafında olup bitenleri teoride de olsa bilmektedir. Öbür tarafını tabi ki bilmemekte şu an.

Biz de bilimin bize sunduğu bilgilere dayanarak biliyoruz ki; bir kara delik kendi çekim alanına yakalanan ve yine kendi kütle yoğunluğundan daha ufak şeyleri, neyi yakalarsa yutuyor. Bu yutmadan ışık bile kurtulamıyor. Ve artı, kara deliğin çekimine yakalanan Zaman dahi, kara deliğe yaklaştıkça yavaşlıyor ve kara deliğin tam ağzında, tam yutacağı yerde, yani sıfır bölgesinde zaman duruyor. Yani kara deliğin ağzından içeri doğru, o ağzın derinliği ne kadardır, belki 100 metre, belki 100 ışık yılı, tabi bunu bilemiyoruz, bir zamansızlık söz konusu. Zaman yok orada.

Öbür tarafı bilemiyoruz, acaba, öbür tarafta neler oluyor?

Big Bang den önce de ne olduğunu bilemiyoruz. Çünkü ilk paragrafta ve altında verdiğimiz linkte de açıklandığı gibi, big bang den önce de zaman yok. Zaman big bang ile ortaya çıkıyor.

Acaba, kara deliğin ağız kısmında zamanın durması, big bangin önceki tarafı olabilir mi? Kara deliğin ağzının bizim tarafında durmuş olan zaman, diğer tarafında tekrar çalışmaya başlıyor olabilir mi? Kara deliğin öbür tarafı, big bangin başlama anı olabilir mi?

Yani bu önermeye göre de, bizim evrenimiz, bir kara deliğin içinde, yani bilimin erişemediği, diğer tarafında oluşmuş olabilir mi?

Bu önermemiz, bir sürü evren var, paralel evrenler var, teorisini destekler mi?

Acaba her kara deliğin içinde, yani öbür tarafında, birer evren mi var, olabilir mi?

Bu yazının konusu, bilimin bize sunduğu verilere dayanarak tarafımızdan ortaya atılmış bir tezdir. Hiçbir desteği, ispatı, kanıtı yoktur. Sadece burada yazılı olarak düşündük.

atlas


Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Copyright © 2011. ATLAS . All Rights Reserved
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Template Modify by Creating Website. Inpire by Darkmatter Rockettheme Proudly powered by Blogger